Sport

Nytt vinnarmål av Fischer

Nilla Fischer blev segerskytt mot Sydafrika.
Nilla Fischer blev segerskytt mot Sydafrika.

Nilla Fischer kan det här med att kliva fram när det gäller. Mittbacken klev fram med ett nytt OS-mål och räddade en ny uddamålsseger.Det var fjärde mästerskapet i följd som den nyblivna 32-åringen gjorde Sveriges första mål.

Nilla Fischers 21:a landslagsmål kan visa sig bli oerhört viktigt. Men Wolfsburgstjärnan, som fyllde 32 dagen före OS-premiären, har flera viktiga landslagsträffar på meritlistan redan sedan tidigare. Till exempel blev hon ensam målskytt även mot gruppjumbon Argentina i OS 2008.

Nilla Fischer, som gjorde sin 145:e landskamp, var dessutom tvåa i skytteligan bakom Lotta Schelin i hemma-EM 2013.

Hon var även målskytt mot Nigeria i VM-premiären i fjol, en match där Sverige till slut fick nöja sig med oavgjort, 3–3. Den här gången räckte Fischers mål dock till att ge Sverige en smakstart på turneringen. För även om spelet inte alltid satt som det skulle räcker tre poäng långt på vägen mot kvartsfinalerna.

Dessutom var det svenska försvaret närmast felfritt – om än till stor del sysslolöst – mot Sydafrika. I och med 1–0-segern har Sverige fortfarande bara släppt in ett enda mål sedan uttåget ur VM i fjol.

Sydafrika kom igenom ett par gånger, men sprang allt som oftast offside bakom en välorganiserad svensk backlinje.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset