Nyheter Sverige

Oaktsamhet bakom Grännaolycka

Fyra personer skadades när den förarlösa bilen rullade nedför en gata i Gränna. Arkivbild
Fyra personer skadades när den förarlösa bilen rullade nedför en gata i Gränna. Arkivbild

Ägaren till den förarlösa bil som kom i rullning nedför en backe i Gränna och bland annat skadade en ettåring allvarligt, har delgivits misstanke om vållande till kroppsskada.

– Det är inget fel på bilen utan vi menar att mannen varit oaktsam då han varken lagt i växel eller handbroms. Som förare är man skyldig att göra de åtgärder som krävs för att bilen inte ska rulla iväg, säger Christer Ekdahl, förundersökningsledare vid polisen i Jönköping, till Borås Tidning.

Polisens förundersökning kommer inom kort att lämnas över till åklagare för vidare handläggning. Enligt utredningen hade bilen parkerats på morgonen men kom i rullning vid lunchtid.

– Men mannen har varit ute vid bilen och lämnat saker vid något tillfälle och det kan vara det som sedan satt den i rullning, säger Christer Ekdahl.

Vid olyckan, som inträffade i början av maj, skadades fyra personer från Ulricehamn som var på tillfälligt besök i Gränna. Ettåringen som blev svårast skadad har nu skrivits ut från Sahlgrenska sjukhuset där han vårdats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset