Sport Sport-topp

Oavgjort för Jack – behåller titeln

Titelmatchen mellan svenske supermellanviktaren Badou Jack och rumänen Lucian Bute slutade oavgjort, men Jack behåller titeln.
Titelmatchen mellan svenske supermellanviktaren Badou Jack och rumänen Lucian Bute slutade oavgjort, men Jack behåller titeln.

Han vann inte matchen, men han behåller bältet.Efter den oavgjorda titelmatchen vid galan i Washington mot rumänen Lucian Bute gick Badou Jack en match till.Mot domarna.– Jag vann matchen, publiken såg att jag vann matchen, säger den svenske supermellanviktaren.

Svensken höjde armarna i luften när gonggongen gick efter tolv tuffa ronder. Men domarna hade en annan syn på matchen. En av domarna hade Badou Jack som klar segrare, 117–114, men de två andra dömde att det blev oavgjort (114–114) – och därmed slutade matchen utan segrare.

– Bullshit, det är vad det är. Det är inte boxare utan domarna man måste kämpa mot, säger Badou Jack till Aftonbladet.

– Det är som det är. Hans slag gjorde ingen skada på mig. Jag kanske förlorade sista ronden, men jag vet att jag vann matchen. Det här är en smutsig bransch, säger han till Expressen.

Vill möta DeGale

Det var en besviken Jack som fick frågan om han i nästa fight om WBC-titeln vill möta Bute igen eller James DeGale, britten som är innehavare av IBF:s världsmästarbälte i supermellanvikt.

– DeGale såklart. Jag vann den här matchen, jag har bevisat att jag kan slå honom redan, säger Jack.

Bute verkade mer nöjd med det oavgjorda resultatet och gratulerade sin motståndare till en bra match.

– Det var en väldigt jämn match, grattis till honom. Han är mästaren eftersom han har bältet, sade Bute efter matchen.

Det var flera som protesterade mot domarnas beslut, däribland den legendariske proffsboxaren Floyd Mayweather, i vars stall Badou Jack ingår.

"Behöver nya boxare"

– Vi vet alla att Badou vann den här matchen. Sporten behöver nya boxare, sade han efter matchen.

En holmgång med DeGale lär gå i september. Britten vann klart matchen om IBF-titeln mot mexikanen Rogelio Medina och gick sedan upp i ringen efter Badou Jacks match och utmanade svensken.

– Var som helst där pengarna är störst. Jag kommer gärna till Las Vegas.

– Och jag till London, svarade Badou Jack.

Jack började boxas 2001 och gick sin första match i Tidaholms sporthall. Han klättrade in i Sverige-eliten och utsågs till årets boxare 2007. Året därpå deltog han i OS för Gambia (pappans hemland) innan han efter över 150 amatörmatcher blev proffs 2009.