Sport

Oavgjort i superettans toppmöte

Poya Asbaghi tränare för Dalkurd. Arkivbild.
Poya Asbaghi tränare för Dalkurd. Arkivbild.

Superettans toppmöte mellan Dalkurd och AFC United slutade 1–1 inför storpublik.Därmed förlängs Borlängelagets fina svit – nykomlingen har inte förlorat sedan den 1 maj.

Nykomlingen Dalkurd är ett av de lagen som tillsammans med AFC United jagar Halmstad i superettans tabelltopp.

Inför söndagens toppmöte hade AFC United chans att gå upp till samma poäng som serieledaren, men Dalkurd fick med sig en poäng inför rekordmånga 3 890 personer på Domnarsvallen.

AFC United tog ledningen i början av den första halvleken genom Mohammed Buya Turay, men kort därefter fick Dalkurd straff som förvaltades av Mirkan Aydin.

Dalkurd, som nu inte har förlorat på nio matcher, går därmed upp på kvalplats i tabellen, en poäng före Sirius som har spelat en match mindre.

För Sirius del satt segern mot Ängelholm långt inne. Inte förrän i den 83: minuten kunde Ian Sirelius skjuta in 1–0 mot jumbon, vilket blev slutresultatet.

Trelleborg tog en stabil hemmaseger mot Assyriska med 2–0 efter mål av Alexander Blomqvist och Zoran Jovanovic, och kliver därmed upp till en niondeplats i tabellen.

För Syrianska går det fortsatt tungt. Mot Örgryte kom säsongens åttonde förlust, 0–3 mot Örgryte.

För Frej fortsätter däremot segertåget. Efter att ha krossat Halmstad med 5–2 slog man på söndagen Åtvidaberg på bortaplan med 1–0.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset