Nöje TV Nyheter

Obama skämtar med Seinfeld

Jerry Seinfeld intervjuar president Obama i sin webb-tv-serie "Comedians in cars getting coffee".
Jerry Seinfeld intervjuar president Obama i sin webb-tv-serie "Comedians in cars getting coffee".

President Barack Obama är ingen komiker, men han har ändå fällt tillräckligt många roliga kommentarer för att få gästa Jerry Seinfeld i tv-stjärnans kritikerhyllade webb-tv-serie "Comedians in cars getting coffee".

I avsnittet, som publicerades på nyårsafton, knackar Seinfeld på hos Obama i Ovala rummet och gör en humoristisk intervju med honom om hur det är att vara president och bo i Vita huset. Obama berättar om vardagen och medger att han saknar att kunna gå omkring utan att bli igenkänd.

Obama jämför själv politik med amerikansk fotboll: "mycket smällar, man vinner en meter åt gången, ibland får man sparka bort bollen, men plötsligt ser man en lucka med fri yta" och ger sedan en inblick i hur det är att träffa andra världsledare.

– Några av dem måste vara helt galna, frågar Jerry Seinfeld.

– En ganska stor andel. . . , säger Obama och ler. Det som händer är att ju längre de är kvar vid makten, ju mer de får ont i fötterna och har svårt att kissa och har absolut makt...

– Då tappar de det helt, fortsätter Seinfeld medan Obama nickar.

Men president Obama kan inte bara smita iväg från Vita huset för att åka och fika, så seriens titel till trots får duon får hänga i Vita husets kafeteria och i stället köra runt inne på Vita husets område i en av Seinfelds veteranbilar, en Corvette från 1963 – en av Obamas favoritbilar som han kör utan säkerhetsbälte.