Sport

Ocean Race längre än någonsin

Ocean Race återvänder till Göteborg i 2017–18 års upplaga. Arkivbild.
Ocean Race återvänder till Göteborg i 2017–18 års upplaga. Arkivbild.

Fler sjömil och mer segling i det utmanande vattnet runt Antarktis.Nästa upplaga av Ocean Race blir tuffare än någonsin tidigare.

På onsdagen presenterades rutten för Ocean Race 2017–18. Och det blir den tuffaste jorden runt-seglingen i tävlingens historia.

Dels är de 45 000 sjömilen den längsta distansen någonsin, dels återvänder tävlingen till Södra ishavet för nästan tre gånger så mycket segling i det ogästvänliga området runt Antarktis som i den senaste upplagan.

Rutten går över fyra hav och har hamnstopp i elva städer på fem kontinenter. Samtidigt som det är fler sjömil än tidigare, är nästa upplaga en månad kortare än de flesta tidigare.

"Mer action, mer fart, fler tuffa sjömil och fler värdhamnar men ett kortare race – det är en utveckling i rätt riktning som tar tävlingen tillbaks till sina rötter", säger Mark Turner, vd för Ocean Race, i ett pressmeddelande.

Ocean Race inleds med en sprintsegling från Alicante, Spanien, till Lissabon, Portugal.

En av tävlingens längsta etapper någonsin blir strapatsen som går från Kapstaden, ner genom Södra ishavet, förbi ekvatorn och upp till Hongkong. Den avgörande sträckan seglas mellan Göteborg och Haag i Nederländerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset