Sport

Okänd svenska pressade världstvåan

Cornelia Lister tog ett set mot den tyska Australian Open-segraren Angelique Kerber.
Cornelia Lister tog ett set mot den tyska Australian Open-segraren Angelique Kerber.

Det skiljer 682 placeringar på världsrankningen men Cornelia Lister pressade världsstjärnan Angelique Kerber i Båstad.Tyskan vann till slut med 2–1 i set – och klagade efteråt på problem med armbågen.

Cornelia Lister var på väg mot en riktig skräll i den första omgången av Swedish Open-tennisen i Båstad, men fick till slut stryk med 1–2 i set mot världstvåan och Australian Open-segraren Angelique Kerber.

Den 22-åriga svenskan – rankad 684 i världen – vann det första setet med 6–2. Den tyska världsstjärnan hade problem med sin armbåge och fick medicinsk vård inför det andra setet som hon sedan vann med 6–4. I skiljeset var Kerber, finalist i Wimbledon för knappt två veckor sedan, starkast och vann med 6–2.

– Jag hade mina lägen vid 4–4 i andra set, men jag började tänka alldeles för mycket då. Jag hoppas jag får chansen fler gånger och får komma tillbaka nästa år. Det är viktigt att synas och med min ranking är det tufft ekonomiskt, sade Lister enligt swetennis.se.

Kerber kunde inte garantera fortsatt spel i turneringen.

– Jag vet inte vad det är. Jag har haft lite känningar de senaste dagarna, men hoppas kunna spela i morgon, sade tyskan som var imponerad över Lister:

– Hon spelade fantastiskt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset