Sport

Oklar framtid för Nordea Masters

Turneringschef Claes Nilsson. Arkivbild.
Turneringschef Claes Nilsson. Arkivbild.

Nordea Masters säger tack och hej till Bro Hof för denna gång.Nästa år spelas tävlingen på Barsebäck.Därefter är det mer oklart.– Det beror helt på vilken titelsponsor vi samarbetar med, säger turneringschefen Claes Nilsson.

Årets upplaga av tävlingen har lockat mycket folk.

Den officiella publiksiffran – som man i och för sig alltid ska ta med en nya salt – för de fyra dagarna har varit 66 600, vilket märkts i trängseln runt banan och långa bilköer till parkeringarna.

Banan har dessutom hyllats av spelarna som "en av de bästa de spelat på någonsin".

– Jag är extremt nöjd, och det är något jag inte brukar säga. Extremt nöjd med banans set up, med leaderboarden, med responsen från våra partners och dessutom har det varit riktigt bra med folk. Det kommer bli lite lättare för oss att jobba med det här i framtiden, säger Claes Nilsson.

Ny titelsponsor

Avtalen med Nordea löper ut efter nästa års tävling, så jakten på en ny titelsponsor har redan börjat.

Utan en titelsponsor, ingen tävling.

– Det är naturligtvis jätteviktigt. Allra helst vill man ha det klart två år innan tävlingen, så jag hoppas det blir klart inom kort. Och innan vi har klart med titelsponsorn så vet vi inte var tävlingen kommer spelas, det beror helt på vad de tycker.

TT: Era föregångare som arrangör valde att plocka hit ett par USA-tourstjärnor varje gång, ni verkar satsa på Europatourspelare och Henrik Stenson. Är det en medveten strategi?

– Ja, vi vill ha hit de bästa spelarna från Europatouren. Vi vill ha en bredd, och inte bara satsa allt på ett kort. Det kostar dessutom jättemycket pengar att få hit spelare från USA-touren.

Stenson viktig

TT: Hur viktig är Henrik Stensons medverkan för ert arbete?

– Det är jätteviktigt att han kommer. Han är en väldigt bra representant för Sverige, han är bra på scen, bra med sponsorer och spelar dessutom riktigt bra golf.

TT: Har ni ett långvarigt avtal med honom så ni vet redan nu att han kommer nästa år?

– Nej, det har vi inte. Vi får sätta oss ner och prata med honom snart igen.