Sport

Oklart med Svenssons skada

Skellefteå fick landslagsmålvakten Markus Svensson skadad i den första finalen.Inhopparen Erik Hanses är redo om han får nytt förtroende i nästa final:– Säger tränaren att jag ska stå så är det bara att köra. Det skulle vara jäkligt kul, sade Hanses efter 3–4 mot Frölunda.

Hur läget är med Svensson hemlighölls som brukligt i slutspelstider.

– Jag kommenterar inte skador. Vi håller på och undersöker honom för att ta beslut inför i morgon (söndag). Det finns fortfarande hopp, sade Skellefteås lagläkare Karin Rundblad till Expressen på nätet.

Situationen såg inte bra ut. Det i samband med kamp och röra framför Svensson i början av den andra perioden som landslagsmålvakten gjorde sig illa. Han utgick med smärtor i vänster ben/knä. Skellefteå har förutom Hanses också veteranen Johan Backlund att tillgå.

Hanses hade inte spelat sedan den 25 februari och gjorde flera vassa räddningar.

Men släppte också in två mål i numerärt underläge i tredje perioden. Lukas Bengtssons viktiga 3–2 styrdes på minst en hemmaspelare innan den gick i mål.

– Det blev en liten styrning där som jag inte var riktigt med på. Jag hade benskyddet utsträckt så det blev en lucka mellan benen, sade han.

Markus Svensson är den tredje målvakten som skadas sedan semifinalspelet. Frölundas Lasse Johansson (på väg mot comeback) och Växjös Cristopher Nihlstorp har råkat illa ut tidigare när lagen gör allt för att gå hårt på mål.

– Det är ju det som orsakar det. Jag ska inte säga att det är för mycket, men spelet har ju blivit så att det är väldigt tufft in mot kassen, sade Hanses.