Sport Sport-topp

Olika besked i hopparnas comebacker

Angelica Bengtsson under damernas stavhopp i Solllentuna GP.
Angelica Bengtsson under damernas stavhopp i Solllentuna GP.

Två comebackande friidrottsstjärnor fick olika besked i Sollentunas GP:Angelica Bengtsson fick de svar hon ville ha inför EM och OS.För Emma Green börjar tiden däremot rinna ut.

Mycket handlade om två comebackande hoppare i tisdagens gala på Sollentunavallen.

Angelica Bengtsson var på väg att riva ut sig direkt på ingångshöjden 4,21 i stavhoppet. Men Bengtsson klarade i sista, började sedan hoppa bättre och bättre och tog sig över 4,61 i säsongsdebuten. Därefter försökte hon också putsa sitt eget svenska rekord med en centimeter, men utan att lyckas ta sig över 4,71.

– Det började väldigt knackigt, det såg inte alls bra ut i de första försöken på 4,21, säger Bengtsson som sedan kände hur det lossnade på högre höjder.

– Det känns riktigt bra att ha de hoppen med sig i kroppen. Om jag hade rivit ut mig på 21 hade jag inte haft med det till EM och suttit där helt osäker på om det skulle fungera.

Bengtsson, som i sommar bara tänker tävla i nästa veckas EM i Amsterdam och OS i augusti, kände inte heller av handproblemen över huvud taget.

– Det kändes fantastiskt, säger hon.

Green tillbaka

För Emma Green handlade höjdhoppet om att gripa ett av de sista halmstråna för att nå OS i Rio de Janeiro. Men göteborgskan, som har dragits med hälproblem och inte hoppat utomhus sedan Finnkampen 2014, stannade på 1,84.

För att nå OS krävs 1,93.

– Det kändes ovant, lite ringrostigt fast det ändå känns som att allt finns i kroppen. Men den är ovan att hoppa tufft, säger Green.

– Skönt att känna att det ändå finns där, men samtidigt frustrerande. Jag hoppar ju för att jag vill kvala (in till OS), och det gjorde jag ju inte.

Kändes nervöst

Green siktar på att hinna med en tävling till innan kvaltiden till OS går ut om knappt två veckor.

Så hoppet lever åtminstone ett tag till för 31-åringen.

– Det kändes nervöst om kroppen skulle hålla. Men det kändes som att den höll, förhoppningsvis vaknar jag upp i morgon och känner likadant, säger hon.

– Jag känner verkligen att kapaciteten finns där i kroppen, men det gäller att våga driva på och våga jobba igenom hoppen också.

Sofie Skoog har i sommar inte nått upp till samma höjder som under den framgångsrika inomhussäsongen, men 1,89 räckte ändå för seger i Sollentuna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset