Sport

Olsson: "Jag tror mycket på Janne"

Jonas Olsson under ett träningspass med West Bromwich.
Jonas Olsson under ett träningspass med West Bromwich.

West Bromwich-backen Jonas Olsson nobbades inför EM i Frankrike i somras.Men 33-åringen har inte stängt dörren till landslaget.– Det kommer jag nog aldrig att göra så länge jag är aktiv, säger han.

Enligt Jonas Olsson själv var förra säsongen i Premier League troligen hans bästa i karriären. Ändå lämnades han utanför när den dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén plockade ut sin EM-trupp i somras.

– Jag var inte med i hans planer som jag hade hoppats. Jag var jättebesviken i somras såklart, men det är inget jag känner mig bitter över. Det är sådant man får lära sig att acceptera och respektera att det är hårt, säger Olsson.

Tror mycket på Janne Andersson

Men att 33-åringen skulle ha stängt dörren till Blågult behöver ingen vara oroad över.

– Det kommer jag nog aldrig göra så länge jag är aktiv. Det är fortfarande något som man brinner för och jag tycker det är det finaste man kan göra i en karriär, det är det man drömmer om som liten. Visst drömde man om att bli proffs med, men landslaget är större.

TT: Vad tänker du om det nya bygget som nu ska ta form, med Janne Andersson i spetsen?

– Jag tror mycket på Janne. Just det han visat i Norrköping, vad han kan göra med kollektivet, det tror jag kommer att vara viktigt nu när stora spelare som Zlatan och Kim och Isak har slutat. Då blir det ju mer av ett kollektiv, från början i alla fall. Jag tror att han är riktigt kunnig och duktig, och att han kan få ihop ett lag på kort tid. Han verkar vara tydlig och enkel i sitt ledarskap och som människa, det tror jag kommer ge honom framgångar.

TT: Att Lagerbäck ska vara med nu i början?

– Det är väl bra. Det är alltid bra att han med någon som har den erfarenheten som han har.

Behövs en mix

TT: Har ni haft kontakt du och Janne Andersson?

– Nej, inte sen han tog över. Jag känner honom lite sen tidigare, men vi har inte pratat på ett tag.

TT: Väntar du på att han ska ringa?

– Njae, varje tränare jobbar ju på olika sätt, jag vet inte hur han jobbar. Det jag kan koncentrera mig på är att göra det så bra som möjligt här, sen om det räcker, det får han avgöra.

TT: Tycker du att du ska ha en plats i höstens VM-kval?

– Nu är det såklart en ny situation med en ny generation som kommer upp och är duktig, och med ny förbundskapten känns det väl naturligt att bygga nytt. Samtidigt i alla lag behövs mixen mellan ungdom och erfarenhet. Sen tycker jag att spelar du och är ordinarie i Premier League så tycker jag alltid att man är aktuell för ett landslag, oavsett vilket egentligen. Man ska inte bara stirra sig blind på ålder.

Christine Olsson/TT
"Han verkar vara tydlig och enkel i sitt ledarskap", säger Jonas Olsson om nye förbundskaptenen Janne Andersson.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset