Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Olsson: "Känner mig stark"

Irlands Shane Long fäller Martin Olsson.
Irlands Shane Long fäller Martin Olsson.

Irlands ledningsmål tände Martin Olsson.

Efter 50 minuter växte vänsterbacken till Sveriges bäste spelare i premiären.

– Efter det var det bara att gå ut och köra. Det släppte väl för de flesta då, säger han.

Från att ha varit stillstående och segt i den första halvleken kom det svenska spelet igång i matchminut 49. Problemet var bara att det då stod 0–1, eftersom Wes Hoolahan gett Irland ledningen minuten dessförinnan.

– När målet kom så tänkte vi att vi måste höja oss. Det var så jag kände. Vi har inte någonting att förlora. Även jag blev tänd och taggad. Man måste ha sånt också ibland, säger Martin Olsson.

Norwich-backen kom runt bättre på vänsterkanten när Sverige jagade ett kvitteringsmål, och stod för flera farliga inlägg.

Slappnade av

– Vi rullade inte boll i första halvlek. Vi stod stilla hela tiden och hjälpte inte varandra. Vi fick inte igång vårt passningsspel, så man kunde inte komma runt lika mycket. I andra halvlek så slappnade alla av och vi spelade lite bättre.

– Det kanske var att det var första matchen, trycket från fansen. Det var grym stämning. Så klart är det alltid lite nerver.

När EM-truppen togs ut var det många som skrek efter Mönchengladbachförsvararen Oscar Wendt som alternativ på vänsterbacksplatsen. Men det snacket har inte bekommit Martin Olsson.

– Nej, för det har alltid varit konkurrens sedan jag kom till landslaget. Jag har spelat så här sedan januari. Jag känner mig stark, jag känner mig bra. Det är så jag känner.

Uppskattar förtroendet

Olsson debuterade i landslaget 2010 och har med åren växt fram till en favorit hos Erik Hamrén. Olsson har sällan varit petad på sportsliga grunder, utan de landskamper han missat har mest berott på skador.

Och Olsson medger att han växer av att känna och höra om Hamréns förtroende för honom

– Jag uppskattar det. Han vet att jag ger 100 procent för honom, jag ger alltid 100 procent.

Efter en poäng mot Irland, som på förhand sågs som Blågults bästa chans till tre poäng, måste Sverige med största sannolikhet vinna mot antingen Italien eller Belgien för att ha chans att nå åttondelsfinal.

– Det är inte några lätta matcher. Vi visste att Irland har bra spelare, de spelar på en bra nivå. Alla matcher komma att vara tuffa, säger Olsson.

– Men vi kan ändå inte vara för besvikna. En poäng är en poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset