Sport

Olsson tillbaka i gott slag

Sveriges Martin Olsson slår ett inlägg under fotbollslandskampen mellan Sverige och Tjeckien på Friends Arena i Stockholm.
Sveriges Martin Olsson slår ett inlägg under fotbollslandskampen mellan Sverige och Tjeckien på Friends Arena i Stockholm.

Martin Olsson stormade fram längs vänsterkanten och var ett ständigt hot mot det tjeckiska försvaret.Stegen var lätta, inläggen mestadels välriktade.– Vi hade problem med Olsson, säger Tjeckiens förbundskapten Pavel Vrba.

Den som såg landskampen noterade tidigt att det var en Martin Olsson i gammalt gott slag. Ett styrkebesked med dryga tre månader kvar till EM.

Det var hans inlägg som Marcus Berg distinkt skickade in 1–0 på.

Olsson serverade Emil Forsberg också – och där borde Leipzig-proffset ha prickat in 2–0 och vunnit matchen åt Sverige på Friends.

– Det kändes bra. Jag fick bra bollar av Kim (Källström) och Jimmy (Durmaz) ett par gånger och det gjorde att jag kunde komma en mot en, säger Olsson.

– Jag gillar att utmana, så det kändes bra.

Hann inte

Defensiven stämde också bra, även om han var inblandad i Tjeckiens kvittering.

– Jag kanske kunde ha gjort det lite bättre där. Jag var på min position och de slog en snabb frispark och jag hann inte in i tid. Alla i backlinjen borde ha gjort det bättre där. Annars var det okej. Jag tycker inte att vi lät dem skapa så många chanser, säger Olsson.

Han konstaterar att han spelat de två senaste månaderna för sitt Norwich i Premier League och känner sig stark.

– Tränaren och jag har kommit överens om en del saker och jag är bara glad över att få spel, säger han, men vill inte gå in på vad han och tränaren kommit överens om:

– Det är något mellan oss.

"Vet vad jag går för"

Vänsterbacksplatsen i landslaget är satt under konkurrens.

– Sedan jag kom med i landslaget har den alltid varit tuff. Jag har alltid varit tvungen att prestera och det tycker jag att jag har gjort, även om vissa matcher har varit tuffare än andra. Jag var borta i fyra månader (förra året), men kom tillbaka och nu känner jag mig stark.

– Erik (förbundskaptenen Hamrén) vet vad jag går för och jag vet vad jag går för och jag vill vara med i EM-truppen.