Sport

Olsson tror på spel mot Irland

Martin Olsson spelade 45 minuter mot Wales.
Martin Olsson spelade 45 minuter mot Wales.

Ljumsken har krånglat – men i EM-genrepet mot Wales spelade vänsterbacken Martin Olsson 45 minuter.Och han tror på spel i premiären mot Irland den 13 juni.– Ja, inga problem, säger han.

Det var i den avslutande Premier League-matchen mot Everton den 15 maj som Norwich-backen Martin Olsson tvingades utgå efter att ha fått problem med en ljumske. Därefter har han mest fått träna lätt under det inledande EM-lägret.

Men i söndagens EM-genrep mot Wales på Friends Arena fanns Erik Hamréns uttalade förstaval på vänsterbacksplatsen med i startelvan och kunde spela den första halvleken, innan Ludwig Augustinsson spelade den andra.

"Det känns bra"

– Det kändes bra, helt okej. Lite tajt efter kanske 25–30 minuter. Jag skulle spela 60 minuter, men då tänkte de att jag vilar i stället och inte chansar för mycket de sista 15 på planen, säger Martin Olsson.

28-åringen känner ingen oro, trots att det bara är drygt en vecka kvar till EM-premiären mot Irland.

– Nej, det känns bra. Jag fick i alla fall vara på planen, det var några veckor sedan jag spelade match. Jag klarade 45 minuter, ljumskarna kändes bra. Jag gjorde några löpningar i början och fick ingen smärta.

Tror på spel i EM-premiären

TT: Fanns det med någonstans i bakhuvudet?

– Så klart att man tänkte lite på det i dag faktiskt. Man kanske inte ska ta hundraprocentiga ruscher, jag försökte spara lite på mig. Försökte vara lite smart med löpningarna också och inte springa för mycket. Men att få vara på planen och göra 45 och ljumsken är okej, så jag är nöjd.

Trots bara en halvlek mot Wales tror han att han kan klara 90 minuter mot Irland.

– Ja, inga problem. Jag kommer träna hårt med ljumskarna och ta lite tabletter så kommer det att fungera.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset