Sport

Olsson varnar för stjärntrion

Martin Olsson varnar för Belgiens toppspelare.
Martin Olsson varnar för Belgiens toppspelare.

Romelu Lukaku, Eden Hazard och Kevin De Bruyne.Enligt Martin Olsson är det trion som måste stoppas om Sverige ska gå vidare från gruppen.– Det är bra spelare som kan skapa lägen och göra mål, säger han inför mötet med Belgien.

Trots två matcher utan något eget avslut på mål har Sverige chans att gå vidare från gruppen.

Allt avgörs i gruppavslutningen på onsdag, där Sverige tar sig an Belgien i Nice och Italien, redan klar gruppvinnare, ställs mot Irland i Lille.

Förbundskapten Erik Hamrén & Co behöver vinna för att vara säkra på åttondelsfinal, men det kan även räcka med två inspelade poäng om Irland inte vinner mot Italien – och om inte fyra andra grupptreor samlar på sig fler poäng.

Det är dock inget som Martin Olsson funderar på.

Vänsterbacken är ute efter tre poäng mot Belgien på Allianz Riviera.

– Vi kan göra det men vinst vore bättre. Efter matcherna mot Irland och Italien vore det skönt med en vinst, så vi går ut för att vinna matchen, säger han.

Krympa ytorna

Och han vet hur de ska lyckas med det.

Mot det individuellt skickliga Belgien krävs det att Sverige får ihop lagdelarna, precis som mot Italien, och sätter defensiva. Enligt Olsson måste bollsidan överbelastas och på så sätt se till att belgarna får minimalt med yta för att briljera med sina tekniska och kvicka färdigheter.

Främst är det Premier League-stjärnorna Romelu Lukaku, Eden Hazard och Kevin De Bruyne som måste stoppas.

– Jobbar vi som ett lag ska vi kunna stoppa dem, säger Martin Olsson och pekar ut Everton-anfallaren Lukaku som det allra största hotet.

– Han har gjort många mål i Premier League. Det är en stark spelare och som har ett bra vänsterskott. Det gäller att vi inte ger honom för mycket tid inne i boxen. Där måste "Granen" (Andreas Granqvist) och den som spelar bredvid honom vara tuffa.

Stoppa leveranserna

Eden Hazard?

– Han gillar att utmana. Det man har sett av honom så kan han komma förbi vem som helst. Där gäller det att vi inte tar honom en mot en, säger Martin Olsson.

Kevin De Bruyne?

– Det är en bra spelare. Det är ingen som utmanar på det sättet men han kommer in i ytorna och är väl den som gör flest assist i det där laget. Det är han som skapar lägena, och det är en spelare som vi måste se upp för.

Ju tidigare Sverige kan stoppa Hazard och De Bruyne underlättar för det fortsatta försvarsarbetet.

Med duon ur spel får inte Lukaku de bolleveranser han oftast behöver för att vara farlig i straffområdet.

– Det kommer bli tufft men jobbar vi som ett lag ska vi kunna stoppa det, säger Martin Olsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset