Sport

Olsson: "Vill spela i högsta ligorna"

Ljumskskadade Martin Olsson tror inte att EM-premiären är i fara.
Ljumskskadade Martin Olsson tror inte att EM-premiären är i fara.

Martin Olssons fotbollsframtid är oklar.Men det lägger han ingen vikt vid just nu.Full fokus är på EM – ett eventuellt klubblagsbyte får komma sen.– Jag ser fram emot att representera Sverige, säger han.

Martin Olsson vet hur det känns att åka ur Premier League. Han har gjort det en gång med Blackburn och – med säsongens degradering inräknad – två gånger med Norwich.

Vid samtliga tillfällen har vänsterbacken följt med ner i Championship. Om han gör det även den här gången återstår att se.

– Jag gjorde det förra säsongen, då gick vi upp direkt. Men man vill så klart spela i de högsta ligorna, det vill man. Vi får se vad som händer, säger han.

"Det finns intresse"

Under sommaren riktas fotbollsvärldens ögon mot Frankrike och EM. Ett lyckat mästerskap skulle kunna vara ett utmärkt skylfönster för Olsson, som genom åren ryktats till diverse storklubbar.

Men så resonerar han inte.

– Jag tänker inte på att visa upp mig för andra klubbar. Det är en dröm för mig att spela en sådan turnering, det är något jag sett fram emot.

– Det finns intresse, men det blir säkert mer konkret efter EM. Då får vi se vad Norwich säger. Jag pratade med tränaren efter säsongen och han sade att jag ska fokusera på EM så tar vi det efteråt, när jag kommer tillbaka.

Olsson har brottats med en ljumskskada under de inledande dagarna av EM-förberedelserna, men någon fara för hans medverkan i mästerskapet är det inte.

– Jag känner att jag kommer att vara klar. Just nu känns det bra. Jag känner att jag kommer att vara redo till den första matchen, säger han.

Larssons situation osäker

Sebastian Larssons klubblagssituation är, likt Martin Olssons, också oklar.

Men av en annan anledning.

Larssons Sunderland höll sig förvisso kvar i Premier League, men till skillnad från Olsson har Larsson haft svårt att få speltid i ligan under säsongen. Sammanlagt blev det 18 framträdanden, varav sex från start. En efterhängsen skada gjorde att han missade två månader i vintras.

– Så fort säsongen var klar, eller egentligen innan den var klar, så var det stort fokus på EM. När jag hade lirat sista matchen där åkte jag hem, säger han.

– Jag har ett år kvar (på kontraktet), så det finns inget att berätta i dag. Sen vet man aldrig vad som händer, vi får se efter EM vad som sker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset