Nyheter Toppnyheter Världen

Omrans storebror död

Omran Daqneesh i den krigshärjade syriska staden Aleppo. Arkivbild.
Omran Daqneesh i den krigshärjade syriska staden Aleppo. Arkivbild.

En äldre bror till den lille syriske pojken Omran Daqneesh som under veckan kommit att symbolisera krigets fasor i Aleppo, har avlidit av sina skador – Ali, 10 år.

Ali skadades i samma explosion och avled på lördagen, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar inbördeskriget från Storbritannien, uppger AFP.

Ett filmklipp från de regimkritiska medieaktivisterna AMC i den krigshärjade syriska staden spreds tidigare i veckan och visar hur Omran, fyra eller fem år, dras fram ur rasmassorna och placeras i en ambulans. Pojken ses sitta helt tyst, trots det skrikande inferno som pågår runt omkring honom.

Omrans syskon och föräldrar skadades också i dådet i onsdags och fördes även de till sjukhus. Mammas tillstånd är kritiskt, enligt CNN.

Även AMC bekräftar Alis död i en video på lördagen, enligt AFP.

Det syriska inbördeskriget är inne på sitt sjätte år. Aleppo har drabbats hårt av striderna. Den del av staden som kontrolleras av oppositionen bombas regelbundet av regimens stridsflyg och rebellerna svarar med raketer.

För omkring ett år sedan spreds bilden på den döde syriske pojken Alan Kurdi, som blev en symbol för flyktingkrisen. På ett liknande sätt har bilden på Omran Daqneesh spridits över världen.

Sedan inbördeskriget i Syrien bröt ut har mer än 290 000 personer dödats, varav nära 15 000 barn, uppger nyhetsbyrån AFP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset