Sport

On Track Piraten vann igen

On Track Piraten fortsätter att leverera. På söndagen tog han en ny imponerande seger i Gulddivisionen på Rommetravet med Johnny Takter i sulkyn.– En otrolig häst. Han gör aldrig ett dåligt lopp, sade Takter.

On Track Piraten plockade fram ett nytt verktyg i den redan stora lådan – startsnabbhet. Från innerspåret tog han ledningen på bara några steg. Johnny Takter valde att hålla ett jämnt 1.14-tempo för att sedan öka farten ordentligt runt sista kurvan. Avståndet ner till de övriga växte och det blev seger med närmare sex längder på 1.12,7 över 2 640 meter.

– Det kanske låter lite tjatigt men jag är väldigt imponerad av det jobb tränaren Hans (Strömberg) och skötaren Maja (Bäckman) gör med hästen. Han är pigg och glad och fräsch varje gång jag kör honom. Han har aldrig gjort mig besviken, sade Takter.

In i fin klubb

Takter har kört On Track Piraten 17 gånger och tagit tolv segrar. I och med söndagens vinst klev Piraten in i tiomiljonersklubben. Han är den 41:a svenska varmblodstravaren som sprungit in över 10 miljoner kronor. En lista som toppas av Victory Tilly på 37,7 miljoner kronor, före Commander Crowe, 34,3, Gidde Palema, 27, Torvald Palema, 26,7 och Zoogin 25,3 miljoner kronor.

Gulddivisionen var döpt till Super Lights lopp och blev en familjeaffär. Hästen tränades av Jörgen Westholm som är svärson till Hans Strömberg. Westholms Rocky Winner tog för övrigt andraplatsen bakom On Track Piraten som har 1,5 miljoner kronor upp till Super Light.

Redan om en månad kan On Track Piraten passera Super Light och bli vinstrikaste dalahäst. Då deltar han förmodligen i Olympiatravets final med 1,5 miljoner kronor i förstapris. Men först väntar uttagningslopp på Solvalla på lördag. 

– Vi siktar förstås på Olympiatravet på Åby. Sedan skulle det vara väldigt roligt att få vara med i Elitloppet. Piraten har blivit snabb, sade Strömberg.

Glada värmlänningar

Gladast på Rommetravet var utan tvekan familjen Bood från värmlandska Kil. När deras häst Super Photo Bood gick i mål som vinnare i V75-6 visste lyckan inga gränser. Mamma Eva kramade om sina döttrar Caroline, Josefine och Line, pappa Jörgen och sonen Andre hoppade upp och ner.

– Ja, det var helt sjukt. Vilken lycka, sade 20-åriga Josefine som är amatörtränare.

Örjan Kihlström körde ett helt suveränt lopp med Super Photo Bood. Han smög med i ryggar så länge som möjligt och attackerade inne på upploppet. Sjuåringen kopplade ett säkert grepp 100 meter från mål som han höll ända hem.

– Jag frågade Örjan direkt om han kunde köra i finalen på Solvalla under Elitloppshelgen, sade Josefine Bood.