Sport Sport-topp

Orken tog slut för Stenson

Nä, det blev ingen andra raka majorseger för Henrik Stenson.
Nä, det blev ingen andra raka majorseger för Henrik Stenson.

Henrik Stensons fina sommar fortsätter.Det blev dock ingen andra majorseger på en knapp månad – men fram till de sista hålen var det nära.Efter att ha varit med i segerstriden under hela tävlingen slutade PGA-mästerskapen med en sjundeplats, sex slag efter segraren Jimmy Walker, USA.

Efter knappt halva avslutningsrundan var Stenson i delad ledning, men när de långa järnslagen – de som låg bakom segrarna i Tyskland och i British Open – inte var lika säkra som tidigare tappade han birdiechanser. Samtidigt satte Jimmy Walker både långputtar och bunkerslag.

På det 15:e hålet försvann Stensons segerchanser när utslaget blev för långt, chippen för kort och puttningen för skev. Det ledde till en dubbelbogey.

En andra majorseger hade å andra sidan nästan varit för bra för att vara sant. Det tog ju drygt 150 år att få en första svensk majorseger på herrsidan, och hade då bara tagit tre veckor att få en andra.

Bara seger som gäller

Under de sista hålen verkade energin ta slut, han missade en sänkbar birdieputt på 17 och sköt över green på inspelet på det sista hålet.

– Jag har redan två tredje- och en fjärdeplats i PGA-mästerskapen, och är inte så sugen på fler sådana. Det är bara segern som räknas, sade han inför tävlingen.

Tävlingen slutade med ronderna 67–67–67–71.

Stenson tar nu några dagar ledigt innan avfärden till Rio och favoritskapet i OS-golfen.

Lingmerth 22:a

Jimmy Walker, som är för lågt rankad för att få spela OS, tog i och med segern sin första seger i en majortävling. Världsettan Jason Day hotade in i det sista, en eagleputt på det sista hålet gjorde upplösningen rejält spännande, men Walker rullade i en meterslång putt för seger med ett slag före Day.

Av de övriga svenskar lyckades OS-klare David Lingmerth bäst. Fyra slag under par totalt innebar en 22:a plats. Alex Norén gick den sista rundan på par, och slutade 49:a medan Fredrik Jacobson blev 73:a.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset