Nyheter Världen

Oroligheter vid belägrad polisstation

Demonstranter trogna oppositionsledaren Jirair Sefilian vid en fredlig protestmarsch genom Jerevan i Armenien i måndags.
Demonstranter trogna oppositionsledaren Jirair Sefilian vid en fredlig protestmarsch genom Jerevan i Armenien i måndags.

Hundratals demonstranter har drabbat samman med polis i Jerevan i Armenien utanför den belägrade polisstation, där beväpnade män trängde sig in och tog gisslan för tre dagar sedan.

Gisslantagarnas krav är att den fängslade oppositionella ledaren Jirair Sefilian, som kritiserat regeringens hållning till utbrytarregionen Nagorno-Karabash i grannlandet Azerbajdzjan, ska friges. Sefilian har gripits misstänkt för vapenbrott och anklagas för att ha försökt underblåsa oroligheter i landet.

Onsdagens våldsamheter i huvudstaden uppstod i samband med att Sefilian-trogna demonstranter försökt föra in mat till gisslantagarna. Flera poliser har skadats i samband med stenkastning, uppger polismyndigheten för Reuters. Enligt vittnen skadades också flera demonstranter.

I samband med att gisslantagarna intog polisstationen i söndags dödades en polis. Ytterligare en polis skadades.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset