Sport Sport-topp

OS över för Sjöström och Alshammar

OS är över för Sarah Sjöström.
OS är över för Sarah Sjöström.

Det stannade vid guld, silver och brons.Det blir inga fler medaljer i OS för Sarah Sjöström.– Det ska bli lite skönt att vara ledig i morgon, säger Sjöström.

Sliten av det hårda tävlingsprogrammet så missade Sjöström finalen på 50 meter frisim.

Svenskan slutade näst sist i sin semifinal med tiden 24,69 och var 16 hundradelar från final.

– Det var svårt att få till det där riktiga adrenalinet när man gjort 16 lopp. Jag hade ingen energi. Det har varit tufft.

Sjöström kastade efter loppet upp sin badmössa och simglasögon till publiken.

– Jag är klar med OS och jag är jättenöjd med mitt OS.

– Jag vet att många har haft höga förväntningar, att jag ska ta många medaljer. Men jag vet att det är svårt. Tre medaljer är bra.

Nu tänker Sjöström fira sina medaljer:

– Man måste ju festa lite, det gör man ju inte under säsongen. Nu kan man unna sig ett glas vin här och där, säger hon till TT.

Och sen? Jag då vet hon inte.

– Man planerar ju sitt liv fram till OS, liksom. Nu ska jag ta av mig baddräkten och försöka smälta det här mästerskapet.

Therese Alshammar var sist i heatet, även om hon var en hundradel snabbare än i försöket (24,72). Därmed var OS-karriären över. Tanken på att det kunde vara hennes sista lopp kom till Alshammar före försöken.

Alshammar gjorde sitt sjätte OS och blev första kvinnliga simmare i historien som kommit upp i så många.

– Jag trodde att jag skulle ha lite mer i kroppen. Men det hade jag inte i dag, inte den här kvällen, säger Alshammar till Viasat.

Sjöström slutade 13:e på sträckan, Alshammar 15:e.

Semifinalen startade nästan 40 minuter senare än planerat. En buss som kör de aktiva från OS-byn till arenan uppges ha kört vilse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset