Sport

OS-hoppet lever för damerna

OS-hoppet lever för Li Fen. Arkivbild.
OS-hoppet lever för Li Fen. Arkivbild.

Hoppet om OS lever i allra högsta grad för både Matilda Ekholm och Li Fen.De vann båda sina kvartsfinaler i OS-kvalet i Halmstad på fredagskvällen och nu väntar två matcher vardera på lördagen. Vinst i dessa och de har formellt ordnat en plats på OS.

Matilda ställdes mot Gabriela Feher, Serbien, och förlorade första set.

– Hon spelade över sin förmåga och jag har själv låg tolerans och blir riktigt arg på mig själv när jag missar min förstaöppning, kommenterade Matilda Ekholm.

Spelade stabilt

Därefter kom Matilda igång ordentligt och spelade mycket stabilt och släppte inget mer set.

– Det gäller att sätta tryck på förstaattacken. Då kan jag styra spelet på ett annat sätt, sade Matilda Ekholm.

Li Fen ställdes mot en mycket rutinerad spelare, Ni Xialian, Luxemburg som på 80-talet har två VM-guld och flera VM-medaljer för Kina.

– Hon spelar "äckligt" och jag måste spela mycket taktiskt mot henne. Vi spelade ett år i samma lag i Tyskland så jag känner henne väl och har också slagit henne tidigare, sade Li Fen.

Kommer med ändå

Kristian Karlsson förlorade sin kvartsfinal och är därmed borta från att officiellt kvalificera sig till OS. Nu lär han dock komma med på sin världsranking ändå, men han ville inte kategoriskt säga att det blir så, eftersom det ändå är förbundskapten och SOK som måste säga sitt.

Publiken bjöds på en ytterst sevärd kamp mellan Kristian och Stefan Fegerl, Österrike.

Kristian hade flera lägen att avgöra men tog inte till vara på chanserna som bjöds.

– Spelet fungerade väldigt bra och jag grämer mig över att jag hade ett läge att avgöra i sjätte set, men han gör en otrolig räddning vid 8-8, sade Kristian Karlsson.

Även om man kan säga att OS-resan tagit en liten paus så kan man räkna med att Kristian Karlsson och Mattias Karlsson gör Pär Gerell sällskap i lagtävlingen i OS och då kommer med största sannolikhet SOK ge klartecken för Kristian att spela singel också.