Sport

OS i tankarna inför EM-kval

Förbundskaptenen Pia Sundhage vill se ett vassare svenskt kantspel. Arkivbild.
Förbundskaptenen Pia Sundhage vill se ett vassare svenskt kantspel. Arkivbild.

Samlingen utmynnar i en EM-kvalmatch – men tankarna riktas mot Rio de Janeiro.Damlandslaget i fotboll ska vässa kantspelet inför OS.

På måndagen samlades damlandslaget i fotboll i Malmö inför fredagens EM-kvalmatch borta mot Slovakien – men en stor del av tankar och övningar ägnas åt sommarens höjdpunkt, OS-turneringen i Rio de Janeiro.

Analysen av OS-kvalet i Nederländerna har lett till slutsatsen att det centrala mittfältsspelet fungerar bra men att det finns mer att hämta på kanterna och längst fram i banan.

– Jag skulle önska ett offensivare backspel, alternativt att vi vinner boll högre upp i banan. Sedan vill jag att våra tre forwards växlar position oftare, så att de blir enklare att hitta. Vi har många "nästanlägen" men måste förbättra passningsspelet i sista tredjedelen, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till TT.

Lisa Dahlkvist är småkrasslig och stod över den första träningen men ska kunna köra för fullt på tisdagen. Caroline Seger och Lotta Schelin tog det lugnt efter helgens matcher i franska ligan.

Sverige, som har inlett EM-kvalet med tre segrar, flyger till Slovakien på torsdag. Fredagens match spelas i Poprad.