Sport

OS riktiga loveboat

Roddaren Anna Malvina Svennung, det svenska hoppet i singelsculler, med äkta maken och tränaren Petter Ljungström.
Roddaren Anna Malvina Svennung, det svenska hoppet i singelsculler, med äkta maken och tränaren Petter Ljungström.

OS-truppen innehåller flera kärlekspar.Inte alla förhållanden skulle dock klara av 1 000 timmar träning tillsammans i år – för att vara bäst i Rio.– Jag har inte varit borta från honom mer än tio nätter sedan vi blev tillsammans, säger Anna Malvina Svennung om tränaren och maken Petter Ljungström.

Anna Malvina Svennung är tidigt ute av de svenska OS-hoppen när rodden drar igång på lördag morgon.

Och utan hennes tränare och livskamrat hade hon inte varit där hon är i dag.

– När vi började vår satsning var vi inte tillsammans, utan det var först efter ett tag som jag fick honom... men jag tror att det underlättade, att vi redan hade rutiner hur vi ska göra. Och sedan så är det inte så svårt, vi pussas inte på gymmet och sånt, säger hon.

– Men fördelen är ju att vi är tillsammans på alla läger och inte är ifrån varandra särskilt ofta alls. Det känns lyxigt.

Svennung gillar att träna, och har tack vare sin syreupptagningsförmåga också lätt att återhämta sig.

För att bli bra på rodd krävs det just volymträning.

– Vi gjorde den här planen för tre år sedan att nå hit, och jag är jätteglad att det gått bra och att jag kunnat satsa ännu hårdare sedan nomineringen. Nu kan jag bara sätta mig i båten, tänka på mitt lopp och bara prestera, säger hon.

TT: Blir du aldrig less på honom?

– Nej. Men klart att jag reagerar när jag till exempel får höra att han vill att jag ska göra 8 x 10 minuter istället för sex minuter förra gången. Men då är det bara att andas tre gånger så landar jag i att det såklart är för att jag ska utvecklas och bli bättre. Och det är ju det vi båda vill, säger hon.

Maken, och tränaren, Petter Ljungström håller med.

– Klart hon kan bli less på mig ibland, speciellt när nästa träningsschema kommer. Men vi är duktiga på att lyssna på varandra och ta hand om varandra. Är det något hon inte gillar så tar hon upp det så resonerar vi om det, säger han.

Förutom Svennung/Ljungström är bland annat golfaren Pernilla Lindberg tillsammans med sin caddie Daniel Taylor och så är handbollspelarna Jesper Nielsen och Frida Tegstedt ett par.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset