Sport

OS troligen över för Rolfö

Fridolina Rolfö.
Fridolina Rolfö.

Fridolina Rolfö skadade högerfoten tidigt i OS-kvartsfinalen mot USA. Nu ser turneringen ut att vara över för anfallaren. Den svenska landslagledningen planerar redan för ett byte i truppen, twittrar fotbollsförbundet.

– Hon fick en smäll på utsidan och kände smärta och kunde inte fortsätta. Hon är nere på röntgen nu, så får vi se vad det ger. Vi måste kolla att det inte är en spricka eller något, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Även om resultatet av magnetkameraundersökningen inte kommit verkar landslagsledningen veta vad som väntar och letar efter en ersättare.

22-åriga Rolfö gör sitt första stora mästerskap och inledde i Sveriges anfall tillsammans med Lotta Schelin och Sofia Jakobsson. Nu är frågan om Rolfö, som har imponerat, har spelat klart i OS.

– Är det ingen spricka så kan det vara så att hon kan spela redan på tisdag, är det något som är sönder så är det såklart värre. Vi vet inte det, det var ju en rejäl smäll, säger Börjesson.

Rolfö ersattes i kvartsfinalen av Stina Blackstenius, klubbkamraten i Linköping. Blackstenius gjorde senare det svenska 1–0-målet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset