Nöje Musik

Otto Knows taggad inför skrivläger

Musikproducenten Otto Knows är en av alla låtskrivaren som deltar vid helgens Stockholm Songwriting Camp. Arkivbild.
Musikproducenten Otto Knows är en av alla låtskrivaren som deltar vid helgens Stockholm Songwriting Camp. Arkivbild.

På fredag drar låtskrivarlägret Stockholm Songwriting Camp i gång. Bland de svenska låtskrivare som medverkar märks Miriam Bryant, Kim Cesarion och Otto Knows. – Det blir kul att komma utanför comfort zone och se hur andra gör musik, säger Otto Knows.

I helgen stänger 45 låtskrivare och producenter från hela världen in sig på ett hotell i Stockholm för att träffas och göra musik tillsammans. Musikproducenten Otto Knows, eller Otto Jettman som stockholmaren egentligen heter, ser det som ett "'Big brother' utan kameror" och är taggad inför att träffa kollegorna.

– Det blir ett kreativt häng där man skriver låtar, både till sig själv eller någon annan. Jag har inte så stora förväntningar, det har jag inte när jag skriver musik, utan det är bra att komma in med tomt blad och vara open minded, säger han till TT.

Kommer till honom

Otto Knows, som slog igenom brett 2012 med hitlåten "Million voices", säger att han inte har ett speciellt tillvägagångssätt när han skapar musik – den kommer till honom.

– Det är inspirerande varje gång man går till jobbet och inte vad som ska hända. Man kommer på någon textrad när man är ute och går. Det gör det extra kul att se hur andra jobbar, få nya infallsvinklar och se hur de tar sig an nya låtar, säger han.

Grammisnominerad

Han planerar att stanna i Stockholm den kommande månaden för att få kontinuitet i skrivandet – därefter väntar spelningar i bland annat Miami, San Fransisco och Toronto. Innan dess tävlar hans "Next to me" om en Grammis för årets låt.

– Jag blev väldigt förvånad när jag hörde det. Jag har aldrig varit nominerad till några tyngre priser, bara P3 Guld, så det känns hedrande. Men man gör inte musik för att få priser, det är i sådana fall en bonus, säger han.