Sport Sport-topp

Otur för svenskar när San Jose vann

San Jose Sharks back Brent Burns gjorde två mål i powerplay.
San Jose Sharks back Brent Burns gjorde två mål i powerplay.

St Louis tre svenskar hade en tuff kväll på isen i det andra semifinalmötet med San Jose. Alexander Steen skadade knät, Patrik Berglund föll in i en öppen båsdörr och Carl Gunnarsson skadade tänderna.Dessutom vann San Jose med 4–0.

– Det handlade mer om att de var väldigt bra än att vi inte kom upp i normal standard. Men det är bara att glömma, vi har inget annat val, säger Steen till Aftonbladet.

– Viss frustration smög sig dock in hos oss och därför tog vi för många utvisningar och det kan vi inte göra mot det här laget.

I slutet av första perioden kolliderade Steen med Dainius Zubrus och vred till knät. Han missade ett byte men var tillbaka till andra perioden.

– Det är okej med mig, säger han.

Sprucken läpp

Berglund for in i genom en öppen båsdörr när han skulle sätta in i en tackling. Han återkom till matchen efter omplåstring. Gunnarsson fick Patrick Marleaus klubba i ansiktet och fick tänder skadade och en sprucken läpp.

Matchen då? Jo, drygt två minuter in i matchen drog San Jose igång målskyttet. Tommy Wingels sköt ett hårt handledsskott som gick in bakom St Louis målvakt Brian Elliott.

Backen Brent Burns stod för de två följande målen i powerplay innan Dainius Zubrus satte spiken i kistan i slutminuten.

"Hem med bra känsla"

Sharks Logan Couture stod för två assist, vilket innebär att han sammanlagt har 19 poäng i slutspelet. Han slog därmed Igor Larionovs gamla poängrekord i klubben.

Det står nu 1–1 i matcher. De två följande matcherna spelas i San Jose, den första på torsdag.

– Klart det betyder mycket att vi kvitterat och åker hem med en bra känsla. Vi har spelat bra hemma under slutspelet och förhoppningsvis fortsätter den trenden, säger Melker Karlsson enligt Expressen.