Nyheter Världen

Påven: "Guds minne ingen hårddisk"

Unga katoliker hälsade påven Franciskus välkommen på det stora fält där han firade mässa med flera miljoner människor som kommit från hela världen.
Unga katoliker hälsade påven Franciskus välkommen på det stora fält där han firade mässa med flera miljoner människor som kommit från hela världen.

Minst 2,5 miljoner pilgrimer från hela världen beräknades delta i en mässa utanför Krakow som avslutade påven Franciskus besök i Polen.

Siffran kommer från en talesperson för den internationella Världsungdomsdagen, slutet på en fem dagar lång festival för unga katoliker.

Många hade övernattat på det stora fältet, "Barmhärtighetens fält", utanför Krakow för att få en bra plats. Påven anlände i sin speciella påvebil med talrik säkerhetspersonal vid sin sida och hälsades av entusiastiska ungdomar.

Påve Franciskus sade till ungdomarna att man ska se bortom den omedelbara utdelning man får av teknologi och försöka förändra världen i stället, rapporterar AFP.

Påven, som tidigare sagt att han är "katastrofal" när det gäller teknik, slängde in flertalet termer lånade från teknikens och de sociala mediernas värld. Han uppmanade ungdomarna att ladda ner den bästa länken av dem alla, nämligen den som leder till ett hjärta som ser och sänder ut godhet utan att bli uttröttat.

Han sade även att man inte kan svara på livets utmaningar med att sms:a några rader och att bönen bör hållas högre än "internet-chattar". Guds minne är ingen hårddisk som har filer om alla, utan mer som ett medkännande hjärta som vill hjälpa till att radera ondska, enligt påve Franciskus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset