Sport

Paok lämnade WO i cupsemin

Paok lämnade WO till semifinalreturen mot Olympiakos. Det första mötet mellan lagen fick avbrytas efter att fansen stormat planen. Arkivbild.
Paok lämnade WO till semifinalreturen mot Olympiakos. Det första mötet mellan lagen fick avbrytas efter att fansen stormat planen. Arkivbild.

Olympiakos är klart för final i grekiska cupen – utan att spela. Motståndarlaget Paok från Thessaloniki dök aldrig upp till semifinalreturen, utan lämnade walkover.– Det är så oprofessionellt av en klubb att göra. Det finns inte i min hjärna att man kan hålla på så när man är en så stor klubb, säger Olympiakos Jimmy Durmaz till Viasat.

Matchen skulle ha spelats i Piraeus inför tomma läktare, eftersom den första semifinalen i Thessaloniki fick avbrytas då hemmalagets supportrar stormat planen. Olympiakos tilldömdes en 3–0-seger i den matchen.

Paoks ägare Ivan Savvidis hotade med att hans lag skulle utebli från returen om den inte dömdes av en utländsk domare och om grekiska fotbollsförbundets ordförande Giorgos Girtzikis inte avgick. Så blev inte fallet – och Savvidis stod för sitt ord.

– Paok har beslutat att inte spela matchen. Det var inte ett lätt beslut. Vi har valt att inte delta på grund av den laglöshet som rådde på vår arena för två månader sedan, säger Savvidis.

Grekiska cupen stoppades helt efter kravallerna, men efter påtryckningar från Fifa beslutade grekiska fotbollsförbundet senare att turneringen skulle spelas färdigt.