Sport

Pappa Jack redo för titelmatch

Boxaren Badou Jack, världsmästare i supermellanvikt, försvarar sitt bälte på lördag. Arkivbild.
Boxaren Badou Jack, världsmästare i supermellanvikt, försvarar sitt bälte på lördag. Arkivbild.

Den 14 april föddes dottern Malaniyah, på lördag boxas Badou Jack en match om världsmästarbältet.Ingen perfekt uppladdning?– Jodå. Jag får börja mina pappasysslor den 1 maj, säger Badou Jack till TT.

Den svenske boxaren försvarar sin WBC-titel i supermellanvikt för andra gången i mötet med Lucian Bute, en före detta långvarig världsmästare.

Det blir Badou Jacks första match sedan mötet med George Groves i Las Vegas i september.

Och det talas om att det blir den tuffaste motståndaren hittills.

– Vi får se hur tufft det blir när vi väl är i ringen, men han har mer erfarenhet än mig. Han är bara tre år äldre, men har boxats mycket längre. Samtidigt är jag yngre och fräschare, men det är ändå en farlig motståndare, säger Jack.

Vänsterhänt motståndare

Badou Jack hade ett bra 2015. Han satte ett stort avtryck i boxningsvärlden när han skrällvann mot den tidigare obesegrade Anthony Dirrell i april, och följde upp det med segern över britten George Groves – som han golvade i första ronden men ändå gick tiden ut i tolv jämna ronder.

Den vänsterhänte Lucian Bute – som försvarade sin titel nio gånger – är ett stopp till på vägen mot de riktigt stora titelmatcherna.

– Han boxas lite omvänt, men det ska inte vara några problem. Jag har bara mött en sådan boxare under min proffskarriär, men som amatör hände det ofta. Jag har sparrat mycket mot vänsterhänta, så det ska verkligen inte vara något konstigt.

TT: Vad väntar härnäst, hur högt siktar du?

– Jag vill ta ett steg i taget. Men vinner jag matchen så blir det förhoppningsvis en match mot James DeGale, som slog Bute i förra matchen. Det blir en superfajt som kan leda till fler bälten.

Frugan tar familjen

TT: Hur känns det att gå in i ringen som nybliven pappa, förändrar det din syn på boxningen?

– Det påverkar motivationen, men positivt sett. Det känns ännu mer viktigt att lyckas nu när jag har flera att försörja och ta hand om. Det ger lite extra energi. Och frugan har familjen just nu, så det är lugnt, säger han.

Matchen avgörs under en stor gala i Washington, DC.