Nyheter Världen

Pappa mördade som hämnd för sin son

Libanon har en lång gräns mot Syrien, och terrorgrupperna Islamiska staten och Nusrafronten gör då och då räder i gränsbygderna.
Libanon har en lång gräns mot Syrien, och terrorgrupperna Islamiska staten och Nusrafronten gör då och då räder i gränsbygderna.

Sonen togs till fånga och mördades av terrorgrupperna Nusrafronten och Islamiska staten. Nu avslöjar hans pappa i tv att han dödat en släkting till en man han anklagar för att ha varit inblandad i mordet.

Mannen berättar för en libanesisk tv-kanal att han dumpat kroppen i närheten av sin sons grav. Han uppger att mordet var en hämnd och varnar släktingar till den nu mördade mannen för att i sin tur ens försöka att hämnas.

– Då kommer vi att 'sätta eld på hela familjen', säger han i intervjun som genomfördes på hemlig ort medan såväl militären som poliser söker efter hämnaren.

Denne varnar också för att han inte tänker ge sig förrän alla inblandande i mordet på sonen också dödas.

Hans son tillhörde en grupp libanesiska soldater och poliser, som tillfångatogs av medlemmar i al-Qaidaanknutna Nusrafronten och terrorgruppen Islamiska staten (IS) i den libanesiska gränsstaden Arsal för snart två år sedan. Några släpptes, medan sonen hörde till dem som dödades. Flera hålls ännu fångna av IS.

Uppgifterna om hämndmordet kan bidra till att förstärka motsättningarna mellan libanesiska shiiter och sunniter, som redan är skarpa till följd av kriget i Syrien som då och då spillt in över gränsen.