Sport

Pawlicki till sjukhus efter krasch

Piotr Pawlicki fick föras till sjukhus efter en krasch i en provstart. Arkivbild.
Piotr Pawlicki fick föras till sjukhus efter en krasch i en provstart. Arkivbild.

Piraternas Piotr Pawlicki fördes till sjukhus från mötet med Indianerna i elitseriespeedwayen.Anledningen: en otäck krasch i samband med en provstart.– Jag hoppas det inte rör sig om några invärtes skador, sade Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Det var inför det åttonde heatet i Sannahed utanför Kumla som Piotr Pawlicki gjorde en provstart. Men den 21-årige Piratföraren tappade kontrollen, flög över styret, slog i backen, fick motorcykeln över sig och dundrade in i skyddsstaketet.

Polacken kunde visserligen resa sig en stund efter kraschen, men var tvungen att lägga sig ned på innerplanen för att få behandling. Där låg han kvar innan han blev hämtad av ambulans.

– Han har skadat högersidan, revbenet ner mot levern. Han är ganska nervös i ambulansen. Revbensskador går att leva med, men hoppas att det inte är några invärtes skador, sade lagledaren Stefan Andersson till C More.

– Han får ner cykeln men framhjulet viker sig. Det var inte kul att se. Det är väldigt otäckt.

Tabellfyran Indianerna vann matchen med 50–40, men Piraterna tog ändå bonuspoängen med en poängs marginal. Dock fick Motalalaget se sig nedpetat till andra plats i tabelltoppen av Rospiggarna, som vann med klara 57–33 hemma mot Smederna och dessutom tog bonuspoängen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset