Nyheter Toppnyheter

Pence trolig parhäst till Trump

Donald Trump. Här med Mike Pence, som väntas bli Trumps vicepresidentkandidat. Arkivbild.
Donald Trump. Här med Mike Pence, som väntas bli Trumps vicepresidentkandidat. Arkivbild.

Republikanernas blivande presidentkandidat Donald Trump väntas välja den förre guvernören Mike Pence till sin vicepresidentkandidat, uppger amerikanska medier.

Tillkännagivandet ska officiellt ske klockan 17 svensk tid på fredagen men flera av hans kampanjmedarbetare har gått ut med att det blir Pence, skriver The New York Times.

Den 57-årige Pence, som är guvernör för Indiana, har länge tillhört förhandsfavoriterna. Han beskriver sig själv som kristen, konservativ och republikan, i den turordningen. Förra året godkände han en lag om religionsfrihet som kritiker säger öppnade för diskriminering av homosexuella.

Pence har också motsatt sig att syriska flyktingar ska få komma till USA och bosätta sig i Indiana. Men han har också på Twitter motsatt sig Trumps utspel om att muslimer ska hindras från att resa till USA, rapporterar Reuters.

Trumps val av parhäst ses som avgörande eftersom han besegrade 16 rivaler i Republikanernas kamp om presidentkandidaturen, vilket sådde split i partiet. Flera ledande republikaner är också tveksamma till Trumps stil och osäkra på hans ställningstaganden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset