Sport

"Perfekt final" gav skräll i Paris

Garbine Muguruza vann överraskande Franska mästerskapen.
Garbine Muguruza vann överraskande Franska mästerskapen.

För tredje turneringen i följd misslyckades Serena Williams att tangera Steffi Grafs grandslam-rekord.Garbine Muguruza satte stopp för amerikanskan i finalen i Paris.– Jag är så lycklig, sade spanjorskan.

Ung var yngst i finalen i Franska mästerskapen i tennis.

Världsettan Serena Williams får vänta på sin 22:a grandslam-seger. Spanjorskan Garbine Muguruza, 22, besegrade sin tolv år äldre finalmotståndare med 7–5, 6–4.

Efter att Williams räddat fyra matchbollar i egen serve fick Muguruza chansen att serva hem matchen. Hon gick upp till 40–0, skaffade sig ytterligare tre matchbollar och tog vara på den första. Titelslaget: en backhandlobb som slog ned på baslinjen.

– Det är fantastiskt att spela grandslam-final mot en av tidernas bästa spelare. Det var en perfekt final och jag är så lycklig, sade Muguruza efter att ha slagit in matchbollen på Philippe Chatrier-banan.

"Växte upp på grus"

Segern var Muguruzas första i en av de fyra största turneringarna. I fjol föll hon i Wimbledonfinalen mot Williams i två raka set.

Titeln är också Spaniens första i grandslam-sammanhang på damsidan sedan Arantxa Sanchez-Vicario vann Franska mästerskapen 1998.

– Jag växte upp på grus så det här är fantastiskt för mig och för Spanien. Serena är en väldigt kraftfull spelare så jag kämpade så hårt jag kunde, sade Muguruza.

Tre missar i rad

Williams föll mot italienskan Roberta Vinci i US Open-semifinalen i fjol och mot tyskan Angelique Kerber i Australian Open-finalen i januari.

– Jag får gratulera Garbine, hon spelade riktigt bra i dag. Jag kunde ha servat bättre och missade många servereturer men jag gjorde mitt bästa, sade Williams.

Förlusten var den femte på 26 grandslam-finaler för Williams. Hon får sin nästa chans att tangera tyskan Steffi Grafs rekord i Wimbledon, där hon har vunnit sex gånger och är regerande mästare – precis som hon var på Roland Garros.