Nöje Musik Metro Music

Pernilla Andersson polisanmäler hot

Pernilla Andersson har enligt SVT:s Kulturnyheterna polisanmält flera av de hot hon har fått de senaste dagarna. Arkivbild.
Pernilla Andersson har enligt SVT:s Kulturnyheterna polisanmält flera av de hot hon har fått de senaste dagarna. Arkivbild.

"Blir arg på mig själv för att jag gråter. Blir rasande på mig själv för att jag är rädd. Rasande för att män har hotat mig mer de senaste tre dagarna än i hela mitt liv". Så skriver artisten Pernilla Andersson i en uppmärksammad text i Dagens Nyheter på onsdagen.

Bara några dagar tidigare skrev hon i Göteborgs-Posten om ilskan hon kände efter att ett stort antal sexuella ofredanden anmäldes under helgens Putte i Parken-festival, där hon var en av många som uppträdde.

Efter texten i GP publicerade Avpixlat en text där artisten genom indirekta citat påstods skylla övergreppen på flyktinginvandringen.

Pernilla Andersson har fått en mängd hot via sociala medier och flera av dem är nu polisanmälda, skriver SVT:s Kulturnyheterna.

"Jag tittar igenom mina flöden i sociala medier. Män talar om för mig att inga fina svenska karlar någonsin skulle göra så – och önskar samtidigt se mig bli våldtagen", skriver hon i DN.

Via sin jurist har Andersson krävt att artikeln på Avpixlat ska plockar bort – men Mats Dagerlid, ansvarig utgivare, ska ha sagt att det inte är aktuellt.

"Jag hatar mäns våld mot kvinnor. Jag hatar att det jag skrev om, om flickors rädsla för övergrepp och våldtäkt, blev en fråga om invandring. Jag hatar att sakfrågan, om mäns våld mot kvinnor, alltid försvinner", skriver hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset