Sport

Persson klev fram för Malmö i derbyt

Han är en av Malmöspelarna med minst istid per SHL-match.När det var dags för Skånederby hemma mot Rögle klev Mattias Persson fram– Nu tycker jag att jag förtjänar varje minut jag får där ute, säger Mattias Persson, målskytt och framspelare i 3–1-segern.

Inför Skånederbyt mot Rögle i Malmö Arena sade Malmötränaren Björn Hellqvist att spelare som Mattias Persson och Jens Olsson kommer att kliva fram. Han fick rätt. Persson satte ledningsmålet och den 30-årige forwarden spelade sedan fram till Olssons avgörande 2–1-mål.

– Det är nog tillfälligheter. Men det är klart vi gillar att spela sådana här matcher. Jag tror att alla gillar att spela sådana här matcher när det är 12 000 på läktaren och hemmaplan, säger Persson.

"Smakar riktigt bra"

I förra omgången vann Malmö mot nykomlingskollegan och jumbon Karlskrona (3–0). Nu blev det en ny trepoängare mot Rögle – också nykomling.

– Självklart är det en grym känsla just nu. Det är väl första gången i år vi tar två raka och få göra det mot Karlskrona och Rögle, det smakar riktigt bra nu, säger Mattias Persson.

Segern gör att Malmö bytte plats med Ängelholmslaget i bottenskiktet av SHL-tabellen. Både Malmö och Rögle ligger fortfarande på säker mark, med sex respektive fyra poäng ner till Modo på näst sista plats.

– De sista fem, sex matcherna har vi spelat bra defensivt och det har gett poäng, säger 2–1-skytten Jens Olsson, back.

Perssons ledningsmål i mitten av den första perioden var riktigt läcker. Precis när Rögle blev fulltaligt slog Malmöbacken Nils Andersson en diagonallyftning rakt igenom slottet och på andra kanten klippte Persson in ettan bakom Oscar Dansk.

– Jag smäller till direkt. Jag tror att den nästan är på volley, säger Persson med ett leende.

"Malmö lite bättre"

Han har haft det tufft att ta sig tillbaka in i laget efter en mindre skada, men har fått mer speltid de senaste omgångarna.

– Jag fick kriga i varje träning för att komma tillbaka. Nu tycker jag att jag förtjänar varje minut jag får där ute, säger Mattias Persson.

Rögle vann säsongens första derby efter att ha vänt ett 0–2-underläge till 3–2-seger. I returen var dock Ängelholmslaget aldrig riktigt nära.

– Malmö är lite bättre hela tiden, men samtidigt måste jag säga att det inte är någon vidare bra kvalité på matchen spelmässigt, säger Mikael Gath, assisterande tränare i Rögle.