Nyheter Sverige

Persson: Ombildning ingen mirakelkur

Göran Persson efter en presentation av ett nytt samarbetsråd som han leder tillsammans med Albaniens premiärminister.
Göran Persson efter en presentation av ett nytt samarbetsråd som han leder tillsammans med Albaniens premiärminister.

Stefan Löfvens regeringsombildning kommer inte att ge någon skjuts i opinionen för Socialdemokraterna, tror Göran Persson.Men den förre statsministern och S-ledaren hoppas att vinden vänder när det blir valtider.

– Jag hade varit mycket orolig om i stället opinionssiffrorna legat på topp, men tillväxtsiffrorna varit dåliga. När vi kommer till valet så kommer det här att få genomslag, det är jag ganska säker på. Det går bra för Sverige, det går riktigt bra för Sverige. Och jag hoppas att regeringen har förmågan att säga att det är tack vare dem, säger Göran Persson.

TT: De måste kommunicera bättre?

– Ja, jag tycker det. Men det tar sin tid bara.

Regeringsombildningen – med de tre nya ministrarna Peter Eriksson (MP), Karolina Skog (MP) och Ann Linde (S) – har lyfts fram som ett sätt att signalera en politisk nystart, med förhoppning om att vända de usla opinionssiffrorna.

Göran Persson tonar ner vikten av ommöbleringen och tror inte att den kommer att ge något ökat väljarstöd.

– Den är säkert viktig för regeringens interna arbete och var nödvändig med tanke på det som hände i Miljöpartiet (MP-ministrarna Mehmet Kaplan och Åsa Romsons avgång), säger han.

– Sedan har Löfven gjort en mindre förändring i övrigt. Och det är väl också ett uttryck för att han tycker att det rullar på åt det håll det ska.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset