Sport

Persson till final: "Jätteviktigt"

Erik Persson, finalklar.
Erik Persson, finalklar.

Erik Persson fortsätter att imponera i sim-EM i London.Talangen är framme i final på 200 meter bröst, med sammanlagt femte bästa tid.– Det kändes bra, säger han.

Erik Persson är en av svensk simnings största talanger. Sveriges olympiska kommitté (SOK) har tagit ut 22-åringen till OS i Rio via framtidskriteriet – eftersom de tror att han kan prestera toppresultat på nästkommande OS.

Och i EM i London har Persson visat att SOK är något på spåren.

Kungsbacka-simmaren tog sig på onsdagen relativt enkelt till final på 200 meter bröst. Tiden 2.11,13 räckte till en andraplats i semifinal nummer ett, och var den sammanlagt femte bästa.

– Det kändes bra. Det är jätteviktigt att få simma final. Jättekul. Det är viktigt inför sommaren också, eftersom många av världens bästa bröstsimmare kommer från Europa. Det är bra att få tävla mot dem, säger han.

– Kul att jag kunde sänka tiden från försöket, det är jag nöjd med. Jag gick ut lite snabbare och gick hem lite snabbare.

Persson har dock detaljer att slipa på inför torsdagens final.

– Mina vändningar var inte på topp. Det ska jag försöka få till bättre. Det gäller att få till tajmingen i hela simningen, så att man kommer med rätt antal armtag in i väggen, säger han.