Sport

Phelps extatisk över fanbärarroll

Michael Phelps tränar i OS-bassängen. Han behöver nog ingen träning för att bära USA:s flagga vid invigningen.
Michael Phelps tränar i OS-bassängen. Han behöver nog ingen träning för att bära USA:s flagga vid invigningen.

Simstjärnan Michael Phelps må vara OS-historiens mest dekorerade idrottare med 18 guld och 22 medaljer.Det hindrade inte honom från att fälla glädjetårar när han utsågs till amerikansk fanbärare i Rio.– Det kommer att bli en av de coolaste grejer jag gjort, sade han.

Phelps höll en presskonferens timmarna efter beskedet att han blir amerikansk fanbärare på OS-invigningen i Rio natten mot lördag.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att leda USA in i detta OS. När jag fick beskedet i går kväll så fick jag nog det bredaste leende som man kan ha. Sedan kom några tårar av ren glädje, berättade han.

Michael Phelps slutade egentligen efter London 2012, men beslöt sig hösten 2014 för att göra comeback. Spelen i Rio blir hans femte i karriären.

Han är den störste olympiern genom tiderna med 18 guld och sammanlagt 22 medaljer. Han blev också historisk som den som tagit flest guld under ett och samma OS när han tog åtta stycken i Peking 2008.

I Rio har han kvalat in på tre individuella distanser och är aktuell för tre lagkapper.

Phelps blev pappa den 5 maj i år och sonen Boomer och hans fästmö Nicole Johnson finns på plats i Rio.

– Jag får bilder varje dag på honom och jag kan säga att han har några coola plagg inför OS. Han kommer att vara imponerande klädd på läktaren, berättade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset