Sport

Phelps tog 19:e OS-guldet

Michael Phelps jublar över sitt 19:e OS-guld när USA vann 4x100 meter fritt.
Michael Phelps jublar över sitt 19:e OS-guld när USA vann 4x100 meter fritt.

OS-kungen Michael Phelps inledde sitt fjärde OS med att ta sitt 19:e olympiska guld i karriären.Han ledde USA till guld på lagkappen 4x100 meter fritt.

31-åringen simmade andrasträckan och fick sedan en nervös väntan innan Nathan Adrian säkrat guldet för USA, en dryg halvsekund före de regerande olympiska mästarna från Frankrike, på tiden 3.09,92. Det var Phelps 23:e OS-medalj.

Sarah Sjöström var inte ensam om att slå världsrekord i Rio de Janeiro. Adam Peaty och Katie Ledecky gjorde samma sak.

Nu väntar dessutom en kamp mellan Ledecky och Sjöström på 200 meter fritt som startar i kväll. Ledecky är regerande världsmästare på distansen medan Sjöström är världsetta i år.

Ledecky, 19, försvann från konkurrenterna nästan omedelbart i finalen på 400 meter frisim och förbättrade sitt eget världsrekord med nästan två sekunder. Hon nådde kaklet på tiden 3.56,46. Tvåan Jazz Carlin, Storbritannien, var i mål på 4.01,23.

Amerikanskan, som vann fem VM-guld i Kazan i fjol, tog sitt andra OS-guld i karriären.

Adam Peaty forsade fram till OS-guld och världsrekord på 100 meter bröstsim som han vann på 57,13. Segermarginalen till silvermedaljören Cameron van der Burgh (58,69) var alltså lite mer än 1,5 sekund. Det tidigare världsrekordet, som Peaty satte i försöken, putsades med 42 hundradelar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset