Sport

Piggare ben avgjorde för Tjeckien

Tjeckienjubel efter Michal Birners (16) 4–2-mål mot Sverige.
Tjeckienjubel efter Michal Birners (16) 4–2-mål mot Sverige.

Tjeckiens energi avgjorde.I alla fall enligt David Pastrnak.– Det är vår främsta styrka, sade han efter 4–2 mot Sverige.

Boston-spelaren David Pastrnak inledde upphämtningen. Med reduceringen till 1–2, 6.45 in i andra perioden, visste han att Tjeckien skulle hämta i kapp underläget mot Sverige.

– Vi låg under med 0–2, spelade inte särskilt bra men vi samlade oss i omklädningsrummet och kom ut som ett annat lag, sade han.

– Vi visste att ett mål skulle förändra allt, och det gjorde det.

Innan perioden var över hade Tjeckien vänt 0–2 till 3–2. Och i tredje gjorde Michal Birner sitt andra i matchen och ordnade 4–2-segern.

Enligt David Pastrnak handlade allt om energiskillnaden mellan lagen,

– Vi var pigga i benen medan Sverige hade spelat i går (söndags), så vi visste att de till slut skulle bli trötta om vi spelade rätt och fick ner puckarna djupt, sade han.

Med trepoängaren mot Sverige har Tjeckien inlett ishockey-VM alldeles lysande; 3–0 i premiären mot hemmanationen Ryssland följdes sedan upp med 4–3, efter straffar, mot Lettland. Resultat som gör att laget toppar grupp A (åtta poäng) före Ryssland (sex) och Sverige (fem).

– Vi tar en match i taget. Vi tänker inte på vad som händer om en vecka men vi vill så klart gå så långt vi bara kan, sade David Pastrnak.

Läs också