Sport

Piraterna kvar i serieledning

Piraternas Greg Hancock. Arkivbild.
Piraternas Greg Hancock. Arkivbild.

Piraterna befäste sin serieledning i speedwayens elitserie efter en ny seger mot Masarna. När lagen möttes för 14 dagar sedan avgjorde Piraterna med en femetta i sista heatet. På hemmaplan vann Piraterna med 51–39.

Den andra halvan av elitserien påbörjades på tisdagen och från och med den omgången delas en extrapoäng ut till det lag som varit bäst sammanlagt i de två inbördes mötena.

Piraterna tog därmed tre poäng när de än en gång besegrade Masarna. Den här gången blev segern betydligt bekvämare för serieledarna som vunnit sju av åtta matcher så här långt. Dansken Peter Kildeman var poängbäst i Piraterna med 14 poäng.

Det blev tufft och jämnt i övriga matcher i den åttonde omgången.

Rospiggarna tog säsongens första bortaseger genom att besegra Vetlanda med 46–44 på bortaplan. Martin Vaculik säkrade segern i det 15:e och sista heatet för Rospiggarna, som också tog hand om extrapoängen. Hallastaviklaget klev därmed upp på andra plats i tabellen.

Dackarna säkrade hemmasegern mot Lejonen i det sista heatet när laget tog en femetta genom Maciej Janowski och Patryk Dudek. Den sistnämnde körde in elva poäng totalt när Dackarna vann med 47–43.

Jumbolaget Smederna från Eskilstuna kämpade tappert, men lyckades inte rå på gästande Indianerna, som klev förbi Masarna upp till tredje plats i tabellen. Kumlalaget vann till slut med 48–42.