Sport Sport-topp

Pittsburgh vann utan Crosby

Calle Järnkrok gjorde mål när hans Nashville besegrade Montreal med 5–1 i HL-ishockeyn. Arkivbild.
Calle Järnkrok gjorde mål när hans Nashville besegrade Montreal med 5–1 i HL-ishockeyn. Arkivbild.

Sidney Crosby var skadad – då tog Pittsburgh sin första seger med nye tränaren.Columbus besegrades med 5–2 i NHL-ishockeyn.

0 0 #000000 0 Mike Sullivan inledde tränarjobbet i Pittsburgh med fyra raka förluster. Men med Crosby, Marc-Andre Fleury och Kris Letang skadade var det andra som fick visa vägen. Som Phil Kessel och Jevgenij Malkin som gjorde två mål vardera.– Det är klart att det var en lättnad, alla ville så gärna ha en seger och jobbade för det. Att få en seger före juluppehållet gör att alla kan känna sig stolta, säger Sullivan till nhl.com.

Columbus svensk Alexander Wennberg gjorde matchens första mål, hans tredje för säsongen.

Calle Järnkrok gjorde två poäng när Nashville övertygande besegrade Montreal med 5–1.

Närmare nio minuter in i matchen assisterade Järnkrok backgiganten Shea Weber som satte 1–0 målet inför hemmapubliken i Bridgestone arena.

– Det viktigaste är segrar. Vi fokuserar på att vinna med laget, och de två segrarna före julledigheten är viktiga, sade Weber till nhl.com efter matchen.

I tredje perioden var det Järnkroks tur att göra mål när han satte 4–0 framspelad av Colin Wilson, hans sjätte mål för säsongen.

Även Järnkroks svenske kollega i Nashville, Filip Forsberg, fick assistpoäng då han spelade fram Roman Josi som satte i 2–0 i andra perioden.