Nöje Musik

PJ Harvey till Way Out West

Artisten PJ Harvey kommer till Göteborg och musikfestivalen Way out west i augusti. Arkivbild.
Artisten PJ Harvey kommer till Göteborg och musikfestivalen Way out west i augusti. Arkivbild.

Den brittiska rockartisten, sångerskan och poeten PJ Harvey kommer till Way Out West i augusti. Göteborgsfestivalen menar att det är en av deras största bokningar någonsin.

– PJ Harvey är en av de där unika artisterna som varit i toppen av vår önskelista varje år ända sedan vi startade Way Out West. En av världens viktigaste artister. Ikonernas ikonjävel. En gudomlig 10-års present till oss själva och alla andra, säger Ola Broquist, programansvarig på Way Out West.

PJ Harvey är känd för att experimentera med olika musikstilar och album som "Dry" (1992), "Uh huh her" (2004) och "Let England shake" (2011) har genererat ett antal Grammynomineringar och prestigefyllda priser. Musiktidningen Rolling Stone har listat hennes album "Stories from the city, stories from the sea" (2000) som ett av världens 500 bästa musikalbum genom tiderna. Harvey är också den enda artisten som fått Mercury Prize två gånger.

I vår väntas hon ge ut sitt nionde studioalbum.

Bland övriga artister som är klara för Way Out West, som pågår 11-13 augusti, märks Seinabo Sey, Anna von Hausswolff, Chvrches, Jamie XX, Jason Isbell, M83, Sia och Stormzy.