Sport

Planstormaren en Frölunda-spelare

Mats Rosseli Olsen sprang in på planen,
Mats Rosseli Olsen sprang in på planen,

Den man som sprang in på planen efter att det allsvenska toppmötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbrutits visade sig vara ishockeyspelaren Mats Rosseli Olsen, till vardags i färska mästarlaget Frölunda.

Matchen hade varit avbruten i omkring en halvtimme då Rosseli Olsen tog sig in på planen.

Frölunda kommer diskutera Rosseli Olsens tilltag under ett möte på torsdagen, enligt klubbens presschef Peter Pettersson Kymmer.

– Jag vill inte föregå det, men det kommer ju inte att gå obemärkt förbi, säger han till TT.

Frölundaspelarna, som säkrade SM-guldet i söndags, var på plats för att se matchen. De exakta omständigheterna kring hur Mats Rosseli Olsen sprang in på planen är oklara.

– Jag vet inte det. Men det här är självklart inget som Frölunda står bakom med vår värdegrund. Vi är ju själva värdar för idrottsarrangemang och det här är inget man vill se, säger Pettersson Kymmer.

IFK Göteborgs norske vänsterback Haitam Aleesami mötte upp in landsman ute på planen när ordningsvakter ledde bort honom.

– Jag sade bara "vad gör du"? Men i övrigt vill jag inte kommentera det. Det är inte min sak, säger Aleesami.

Mats Rosseli Olsen skrev strax efter 21-tiden ett inlägg på Twitter:

"Älskar IFK och Frölunda! Alltid drömd om å göra mål där! Göteborg! Ni är bäst!!!", skrev han.

Matchen mellan Göteborg och Malmö bröts vid ställningen 0–0 efter det att en smällare kastats in på planen efter 76 minuters spel.

Polisen i Göteborg uppger för TT att inga brottsanmälningar eller frihetsberövanden som kan kopplas till matchen ännu har registrerats.