Sport

Poäng direkt för Alexander Ovetjkin

Den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin.
Den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin.

Publiken välkomnade Alexander Ovetjkin på allra bästa sätt.Och NHL-stjärnan besvarade stödet med att hjälpa Ryssland till en ny seger.30-åringen låg bakom ett av målen i 5–1-mötet med Schweiz.

Varje gång Alexander Ovetjkin rörde pucken vrålade åskådarna i Ice Palace i Moskva.

Om den ryske storstjärnan motsvarade förväntningarna?

Jorå, visst gjorde han det.

NHL-spelaren, som var en av tre Washington-spelare som anslöt till förbundskapten Oleg Znarkovs VM-trupp i fredags, skapade en hel del oreda mot Schweiz och var bland annat inblandad i hemmanationens 2–0-mål 8.40 in i andra perioden.

Enkel poäng

Men det var något av en enklare poäng då Jevginij Kuznetsov, även han från Washington, var den som briljerade med fin klubbteknik.

På klassiskt NHL-vis gick Kuznetsov rakt mot schweiziska målet och när Reto Berra räddade första skottet uppfattade 23-åringen situationen direkt och – trots att han nästan hade passerat målet – vispade in Rysslands andra mål på volley.

Några engelska intervjuer efter matchen var det dock inte tal om för duon.

Den ende som stannade var Washington-polaren Dmitrij Orlov.

– Det är alltid en speciell känsla att spela med landslaget, sade 24-åringen som inte tyckte att den långa resan kändes av.

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag fick en god natts sömn, så det var inget problem för den här matchen men det kanske blir tuffare de kommande dagarna.

Ryssland tvåa

Rysslands seger grundlades av tvåmålsskytten Ivan Telegin och målvakten Sergej Bobrovskij.

Med trepoängare har Ryssland spelat ihop tolv poäng på fem matcher är tvåa i grupp A. Tjeckien toppar, 14 poäng, och Sverige är trea, elva poäng.