Sport

Poängdrottning i damkronortrupp

Damkronornas Erica Udén Johansson. Arkivbild.
Damkronornas Erica Udén Johansson. Arkivbild.

Förbundskaptenen Leif Boork har tagit ut Damkronornas trupp till Women's Nations Cup i Füssen, Tyskland, som avgörs den 4–7 januari.– Vi har en del problem med skador på centrar, säger Boork till TT.

Flera landslagsmeriterade centrar dras med skador, men några av dem har börjat köra igång igen i sina klubblag.

– Vi har en del problem med skador på centrar, där fattas en del spelare, men vi hoppas att de kommer tillbaka till VM, säger Boork.

Säsongens främsta poängplockare, Erica Udén Johansson, finns med i turneringen. Sundsvallsforwarden har svarat för fyra mål i landslagströjan i höst. Däremot saknas tvåan i interna poängligan, Djurgårdens Hanna Olsson (3+0).

– Hon är med på U18-VM i Kanada, sedan får vi se om hon kommer tillbaka i februari, säger Boork, som ser fram emot att se vad två relativt nya landslagsspelare kan göra.

– Anna Kjellbin är en spännande back, hon är ganska lång och högerfattad. Sedan har vi Linn Peterson, som är en spelbegåvad center.

Sverige inleder turneringen med match mot Kanada den 4 januari och avslutar gruppspelet (tre lag) mot Ryssland två dagar senare. Den avslutande placeringsmatchen spelas den 7 januari.

– Det ska bli spännande att se var vi står mot lag vi inte möter så ofta, säger den svenske förbundskaptenen, som också meddelar att Emma Eliasson inte är uttagen av privata skäl.