Sport

Pogba avstängd – missar premiären

Paul Pogba missar Manchester Uniteds premiärmatch i helgen. Arkivbild.
Paul Pogba missar Manchester Uniteds premiärmatch i helgen. Arkivbild.

Manchester Uniteds miljardvärvning Paul Pogba får vänta på sin andra debut för klubben. Den 23-årige mittfältaren är avstängd och missar Premier League-premiären mot Bournemouth på söndag, meddelar det engelska fotbollsförbundet FA.

Anledningen? Den förre Juventusmittfältaren varnades två gånger i den italienska cupen förra säsongen – en titel som klubben vann i Pogbas sista match i den svartvita tröjan – och den avstängningen följer med honom till England.

– Jag pratar inte om honom. Han är avstängd och jag pratar inte om avstängda spelare, utan om de som är spelklara, så jag glömmer Paul för några dagar, sade Mourinho på fredagens presskonferens enligt brittiska medier.

Det var redan på förhand oklart om Paul Pogba skulle kunna spela premiären, då han inte har haft någon riktig försäsong. I stället har han semestrat i USA och vilat upp sig efter EM-silvret med Frankrike.

Men Mourinho ger ändå klara besked om att han fysiskt sätt är spelklar:

– Mot Southampton (på fredag) kommer han att vara redo.

Pogba drog på sig totalt tolv gula kort förra säsongen och kostade nästan exakt en miljard kronor att köpa loss från Juventus.

Även Chris Smalling är avstängd sedan han fått två gula kort i FA-cupfinalen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset