Sport Sport-topp

Pogba "hemma" i Manchester

Paul Pogba i fransk landslagsdräkt. Arkivbild.
Paul Pogba i fransk landslagsdräkt. Arkivbild.

Nu är det påskrivet, världens dyraste övergångsavtal i fotboll. Paul Pogba återvänder till Manchester United som betalar motsvarande 998 miljoner kronor till Juventus.– Det är ödet. Mamma sa att jag skulle komma tillbaka hit, säger Pogba i Uniteds tv-kanal.

Den 23-årige franske mittfältaren har skrivit på för fem år.

Pogba kom till Manchester United, från le Havre, som 16-åring i oktober 2009. Efter 1,5 år i juniororganisationen var det dags att kliva upp i A-laget under Alex Fergusons ledning och speldebuten skedde efter ett halvår, i en ligacupmatch hösten 2011.

Sommaren därpå, efter bara sju matcher i Uniteds A-lag, lämnade han Premier League-klubben för Juventus där han förutom fyra serie A-titlar var med och spelade Champions League-final i fjol.

– Det är en stor, stor utmaning att komma tillbaka hit – där jag växte upp, där jag började. Jag avslutade aldrig det jag påbörjade så det tänkte jag göra nu, säger Pogba.

Vill vinna titlar

Manchester United får betala 105 miljoner euro (998 miljoner kronor) för Pogba, berättar Juventus i ett uttalande. Betalningen ska ske över två år. Juventus kan också få ytterligare 5 miljoner euro (47,5 miljoner kronor) i bonus.

Pogba säger att han inte kommer att distraheras av prislappen på honom.

– Jag tänker bara på fotbollsplanen. Jag vill göra det bra, jag vill vara en av de bästa. Jag vill vinna titlar, uppnå saker – det är därför jag kommit hit.

Efter Pogbas påskrift är det nog slutspenderat i Manchester United, det har den nye tränaren José Mourino hintat.

– När vi har fått en mittfältare är det största jobbet gjort, sade Mourinho.

Pogba säger i uttalande att han ser fram emot att jobba med Mourinho.

"Som att komma hem"

I United får Pogba spela tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. Både de två och ett tredje nyförvärv i United, Henrich Mchitarjan, har samma agent – Mino Raiola.

Paul Pogba säger att det var känslosamt att återvända till Uniteds träningsanläggning Carrington.

– Det var som att komma hem, som om jag bara varit iväg på semester.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset