Nöje Film

"Pojkarna"-regissör gör storfilm

Alexandra-Therese Keining. Arkivbild.
Alexandra-Therese Keining. Arkivbild.

Nästa år ska Alexandra-Therese Keining regissera en stor internationell film med en budget på 85 miljoner kronor. Succén med "Pojkarna" har också lett till att hennes tidigare film får en nyversion i USA.

Alexandra-Therese Keining står inför sitt stora internationella genombrott. Men än så länge är regissören till filmerna "Kyss mig" och "Pojkarna" tvungen att vara hemlighetsfull kring det kommande projektet.

– Det baseras på verkliga händelser, på en europeisk skandal som inträffade för ett tag sedan. Jag minns att jag var lite chockerad när jag läste om det, säger hon till TT.

– Vi kommer att filma i Europa, filmen görs på engelska och jag kommer att ha ett delvis svenskt team. Vi håller på med rollbesättningen nu, det blir med nödvändighet många internationella namn.

Alexandra-Therese Keining säger att filmen kommer att ha ett utmanande tema och att det är "en dramatisk och politisk film".

Det är den internationella framgången för "Pojkarna" som har gjort projektet möjligt. Hon har fått sig många manus tillsända, och detta var det första hon fastnade för. Några svenska produktionsbolag är ännu inte inblandade, men hon säger att det säkert kommer att bli flera sådana.

– Sedan kommer man att göra en remake i USA av "Kyss mig", men den är jag inte inblandad i.

Jessica Gow/TT
Alexandra-Therese Keining. Arkivbild.